Ändra på de saker du kan påverka


leende Vintern är här. Vintern är för många en ganska deppig tid. Det är mörkt, kallt och allmänt trist väder. Vintern 2018 känner många oro över framtiden. Kommer det att bli en lågkonjunktur? Kommer vi att få en regering som kan leda Sverige? 

Jag är ju förvisso tandläkare, inte psykolog. Men jag tänker ofta kring ämnen som livskvalitet. De flesta populära framgångsteorierna bygger på att vi skall fokusera på att ändra de saker vi faktiskt kan påverka. Vädret kan vi förstås inte ändra på. Det är klart, vi kan ju flytta till ett varmare ställe. Som exempelvis Kalifornien, och där hoppas på att en skogsbrand inte saboterar allt. Regeringsfrågan kan vi göra väldigt lite åt.  När vi väl lagt vår röst, är det upp till våra folkvalda.

Proffsen säger: oroa dig bara över det du kan påverka

Den amerikanske framgångsgurun Stephen Covey pratar om sin “Circle of Influence”, där vi alla skall fokusera på det vi kan och vill ändra på – inget annat. En annan populär inspiratör, Tony Robbins, har sin ”Quality Quantifier”. Det står för aktiv attitydförändring för att göra det bästa av varje situation, genom att arbeta med det man kan påverka

Tandvårdens agenda

Här kommer tandvården in. Att exempelvis göra tandreglering med Invisalign  – det är ett beslut du själv kan ta. Det kommer att ge dig något att se fram emot. Resultatet ser du inte före jul, inte ens till påska men kanske till sommaren 2019.  Att ta en större och mer omfattande tandvårdsbehandling är ett stort beslut. Kanske står det och väger mellan den eller något annan stor investering. Som exempelvis en resa, en bil, ett hus eller fina kläder.

Bilförsäljaren får tala för sig själv. Här är tandläkarens agenda:

  • Vackra tänder är livskvalitet som du alltid bär med dig.
  • All tandvård är ytterst funktionell. Det finns behandlingar som DESSUTOM gör dig vackrare.
  • Fina tänder fungerar lika bra på män som på kvinnor, och får alla att se yngre och mer hälsosamma ut.
  • Riktig kosmetiskt inriktad tandvård ser naturlig ut, inte konstgjord, insmickrande eller vulgär.
  • Fina tänder tar fram ditt leende. Många personer drar sig för att le, därför att de skäms över sina tänder. Men om du ler oftare, blir du själv gladare och trevligare för din omgivning.

Om du istället väljer att lägga pengar på en resa, är den snabbt över! Köper du modekläder, blir de snart “ute”. Köp ett hus, ja, då har du tillfredsställelse i huset, men inte utanför. Köp en bil, samma sak där.

Tänderna, det är dom du alltid har med dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

martha-portrait-2

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare