Även små förbättringar ger bättre självförtroende

bättre självförtroende

Jessicas självförtroende fick en boost av tandvårdsbehandlingen

leendeDen tekniska utvecklingen inom estetisk tandvård har gått framåt starkt de senaste åren. Men det finns fler fördelar än de tekniska. När vi återställer eller förbättrar leendets tänder, återställer vi också ett självförtroende.

En omvälvande tandbehandling

När vi som är estetiskt inriktade tandläkare återställer eller förbättrar leendets tänder, återställer vi också ett självförtroende. Det finns gott om berättelser från nöjda tandvårdpatienter, som vittnar om hur deras livskvalitet ökat och självförtroende stärkts.  Här på denna sidan kan ni exempelvis läsa om min patient Evy-Ann.

Hon sa så här efter behandlingen:

” Det har verkligen förändrat mitt liv. Att man kan le, att man kan ha fina tänder i munnen. Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Det är roligare att le nu.”

En annan av min patienter Jessica – vars härliga leende ni ser på bilden ovan –  berättar så här om sin behandling:

“Jag tyckte situationen var jättehemsk. Jag ville ju aldrig le, jag öppnade inte munnen över huvudtaget. Jag höll alltid för munnen. Sedan 15 år tillbaka, håller jag för munnen med handen på alla fotografier. Jag hade svårt att få kontakt med människor, just för att jag tänkte på mina tänder. Jag har haft jättekomplex för det”

Så hur ändrades livet för Jessica efter det kosmetiska tandingreppet?

“Det var jätteskönt. Helt fantastiskt. Jag ler ju på alla kort, jag ler hela tiden. Det är en väldigt frihet. Jag träffade ju min pojkvän i somras och det var efter jag fick mina tänder ordnade. Bara det att kunna sitta och le när jag är tillsammans med honom, utan att behöva tänka på att jag inte skall le, det är helt fantastiskt. Jag säger inte att att jag träffade honom enbart på grund av att jag ordnade mina tänder. Men jag hade nog inte kunnat visa att jag var så glad eller känna mig så fri i mig själv om jag inte fått gjort detta.”

I USA samlar organisationen AACD – American Academy of Cosmetic Dentistry berättelser från nöjda patienter som fått sitt leende och sitt självförtroende tillbaka. Berättelsen om Cynthia är särskilt gripande. Hon misshandlades av sin make och förlorade flera tänder. Skadorna på tänderna innebar att hon inte kunde uttala vissa ord korrekt är hon talade offentligt eller undervisade.

”Jag förstår nu betydelsen av hur vi presenterar oss själva. Det är svårt att ta en person på allvar när de har dålig frasering på grund av en lucka i tandraden. Jag saknade mitt leende. Jag kände inte som mig själv längre. Folk behandlade mig annorlunda. Min självkänsla var på en rekordlåg nivå. Det är otroligt hur ett leende eller brist på leende kan förändra ditt liv så dramatiskt. “

Efter att Cynthia fått sitt leende restaurerat tog hennes liv en annan vändning:

“Nu när jag vaknar varje morgon, hälsar jag dagen med en förnyad känsla av hopp och glädje, styrka och mening. Ett leende sprider sig över mitt ansikte och det leendet är så mäktigt att jag känner att det kan lysa upp hela världen.

Även små korrigeringar gör stor nytta

Det behöver inte vara så dramatiskt som i Cynthias fall. Vi tandläkare kan göra stora förändringar och återställa munnar fullständigt. Men vi kan också hjälpa dig med mindre defekter på tänderna. När det gäller tänder, kan små saker vara betydelsefulla. Ditt leende är alltid i fokus, som den del av ditt ansikte omvärlden tittar på. Små saker kan betyda mycket.
Flisade tänder. Hackiga tänder. Taggiga tänder. Mellanrum. Och givetvis missfärgade tänder. Om du har frågor kring detta är du välkommen att höra av dig. Kontakta oss!

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Just nu letar jag efter patienter till ett utbildningsprojekt. Om du funderar på implantat eller behandling med skalfasader, hör av dig till mig. Jag kan erbjuda ett förmånligt pris! Du finner alltid erbjudanden och bra information på Tandläkare Wedenmarks Facebook-grupp! D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar