En sällsynt elak Pokemon utanför mottagningen

wedemark-mottagning-behandling-pokemon

leendeJag försöker på alla vis att slippa drabbas av Pokemon-flugan. Men just den här speciella Pokemon måste jag berätta om. Jag tror han kallas Dentalomaniac eller kanske Kariezzo 

I morse dök denna Pokemon upp igen när jag skulle in på mottagningen. Han tycks ha en viss förkärlek för tandläkarmottagningar.  Jag rullade klotet som vanligt, men det var lönlöst. Av alla Pokemons är detta den snabbaste och svåraste att upptäcka. Ändå drabbas så gott som alla av honom. Snabb som ögat, men med vapen som verkar långsamt. Han har en hel katalog av läskiga egenskaper.

Hemska egenskaper

Han tycks mest dyka upp hos personer som missköter sin tandhygien. Där framkallar han karies, plack och skador på tandköttet. Om han tillåts att Utvecklas, som det heter i Pokemon-världen, blir han en riktig värsting som framkallar tandlossning, ja till och med hjärtbesvär.

Gul beläggning och sneda tänder

Denna Pokemon har ett vapen som sprutar gul beläggning på dina tänder. Men effekten är smygande och verkar över tiden. Efter ett tag har beläggningen färgats in i tänderna och gjort dem gula. Ett annat av hans tricks är flytta tändernas position, så att de en gång så raka och fina tänderna blir sneda och tränger ut varandra. Han sliter också ned tänder så att de blir runda och nedfilade.

Effekten varar

Som tur är upphör många av hans verkningar om man börjar sköta sina tänder. Kariesrisken blir mindre, tandköttet blir bättre, placken minskar sin framfart. Men gula tänder förvinner inte bara för att man rullar ett klot på den här gynnaren. Och nedfilade tänder blir inte skarpa igen. Och sneda tänder kan inte göras raka med något “Item”.

Det måste finnas någon som kan hjälpa de stackare som drabbas!

martha-portrait-2

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar