Kvinna med vackra vita tänder efter tandblekning

Vårda ditt leende

Det estetiska har alltid legat oss här på Team Wedenmark varmt om hjärtat. Vi erbjuder ett brett utbud av de bästa och mest moderna estetiska och kosmetiska tandvårdsbehandlingarna.

Anlita oss för skalfasader och för professionellt utförda tandblekningar. Vi åtgärdar missfärgningar, mellanrum, ojämnheter, fula fyllningar och mycket annat. Våga släppa fram ditt leende!

Tandblekning hos tandläkare

Det finns idag många olika slags kurer som skall ge vitare tänder. Men alla är inte riskfria. I september 2011 infördes nya regler inom EU för användning av vissa typer av blekningspreparat. Förmodligen blir det lag på en korrekt klinisk undersökning innan tandblekning. Hos en tandläkare får du först får en undersökning, är den säkraste och bästa lösningen. Om du exempelvis har lagningar av dålig kvalitet, kan blekningen orsaka skada. Om du har ytliga missfärgningar, orsakade av födoämnen kan vi putsa bor den. Om missfärgningen däremot färgats in kan en blekning vara lösningen. Blekmedel tar sig nämligen in på djupet i tanden och gör tänderna vita och fina.

Skalfasader och skalkronor

Det mesta kan korrigeras med skalfasader: Missfärgning, mellanrum mellan tänder, ojämna konturer och missprydande fyllningar. En skalfasad är ett tunt skal som appliceras på tandens yta. När den även täcker ovansidan på tanden kallas den skalkrona. De finns idag i flera material. Vanligast är keramiska material eller kompositmaterial. Skalfasaderna tas fram  individuellt för varje patient och tand.
Dental veneer
Skalfasad. Bild från wikipedia

Tandreglering

Dagens moderna tandställningar är näst intill osynliga och kan räta tänder även för de som lämnat ungdomen. Vi låter justera dina tänder i djupled och sidled. Vi arbetar själva med den avtagbara tandställningen Inman Aligner.Vi samarbetar med specialister inom tandreglering, för bästa resultat.