Rakare, jämnare tänder med tandreglering

tandregering

“Tandställningar är för tonåringar och ser ut som järnvägsräls!”

Nej, inte riktigt. Dagens moderna tandställningar är näst intill osynliga och kan räta tänder även för de som lämnat ungdomen.

Vi arbetar själva med moderna komfortabla avtagbara tandreglerare som Invisalign och Inman Aligner. När man använder tandställningen 14-20 timmar per dygn hamnar tänderna i rätt läge efter 8-12 veckor.

En tandreglering med Inman Aligner stör inte dina dagliga rutiner och det räcker ofta med att göra det i en omgång. Naturligtvis arbetar vi också tillsammans med specialister inom tandreglering.

Varför tandreglering?

Tandreglering korrigerar tänderna i tid. Tänder som trängs undan utsätts för större slitage och får förmodligen fler hål. Dessutom rubbas tändernas rörelsemönster. Man får en störd bettfunktion, vilket kan ge upphov till smärta i tuggmuskler, käkled och ansikte. Till och med huvudvärk kan härledas till dåligt ställda tänder.

Inman Aligner – den snabba smidiga lösningen

tandregering
Inman Aligner utgör kanske ett mellanting. Det är en smart estetisk lösning som är relativt billig och som i princip sköter sig själv. Den gör vad den skall snabbare än de äldre modellerna. Om du har lätt eller måttligt trångställda eller utåttippade framtänder kan du vara en lämplig kandidat för behandling med Inman Aligner. En Inman Aligner rätar alltså tänder, oftast de fyra övre framtänderna. Man kan räta de främre undre också men det tar lite längre tid. De fyra övre är ju tänderna som syns tydligast på en människa.

Clearaligner

tandregleringIbland använder vi  en Clearaligner efter en behandling med Inman Aligner.  En Clearaligner syns om möjligt ännu mindre. Clearaligner är ett utmärkt verktyg för slutlig korrigering efter ortodontisk behandling eller efter Inman Aligner.

Incognito – tandställningen som sitter på insidan

incognitoIncognito fästs på tändernas insida. Därför är det den mest osynliga av den nya generations tandställningar.  Fästena är individuellt utformade i tunt guld och har en tunn komfortabel känsla. Den kan korrigera de flesta bettfel och kan aldrig orsaka syndliga skador på utsidan av tänderna. 

Invisalign

tandreglering Ett annat alternativ är Invisalign. Invisalign skapar tandskenor som bygger på en avgjutning av patientens tänder. Med hjälp av dator skapas en form såsom dina tänder borde se ut. Invisalign uppskattas av de som använt dem främst för utséendet och komforten. Över två miljoner patienter använder eller har använt Invisalign.

Six Month Smiles

Detta är en sensationell och ganska ny behandling från USA. Med ny teknik kan tandregleringen ske på så kort tid som sex månader istället för på två – tre år. Six Month Smile har ett primärt fokus att flytta tänderna som visar när du ler. Därför är detta de leende människornas lösning.

Patient Signe

Signe hade en plasttand överkäken sedan barndomen Tanden passade illa in i bettet, bland annat beroende på att granntänderna behövde regleras. Vi bytte ut plasttanden och reglerade tänderna med en Invisalign tandställning. Läs mer om Signes fall.

Fråga vad du vill om tandreglering

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Besvara anti-spamfrågan!