Många goda orsaker att bära tandställning

Braces & Flower“Tandställning? Är inte jag lite för gammal för det?”

Det finns flera olika anledningar till varför man kan behöva tandställning. Många väljer att göra det av estetiska skäl. Kanske är man missnöjd med hur tänderna ser ut. Behandlingen stärker självkänslan när du får ett vackrare leende. Men tandställningen är givetvis främst bra för munhälsan. Att rätta till sneda tänder förbättrar tuggfunktionen och minskar slitaget på tänder. Dessutom blir tänderna lättare att rengöra. Det betyder att karies och tandköttsproblem minskar.Tandställningen hjälper dig till vackrare och friskare mun. Tandläkare Wedenmark hjälper dig att välja tandställning efter dina behov.

Tre goda skäl att bära tandställning

  • Förenklar den dagliga tandhygienen

    När sneda, vridna och trångställda tänder regleras blir de lättare att rengöra.

  • Åtgärdar fel i bettfunktionen

    Exempel: tuggmuskelsmärtor, käkledsbesvär, ansikts- och nacksmärtor, kronisk huvudvärk och spänningshuvudvärk.

  • Ger dig ett vackrare och mer tilltalande leende

    Estetiska tandvårdsbehandlingar ger som gott som alltid en förhöjd upplevelse av livskvalitet.

Flera olika slags tandställningar

Untitled design (7) kopiera

De flesta känner till den äldre typen av fast monterad tandställning med metallskenor. Den är fortfarande ett utmärkt hjälpmedel inom ortodonti och för tandreglering. Den består av fästen av metall som under behandlingstiden är fästa på tänderna. Ovanför fästena löper en räls av metall. Den pressar mot tänderna för ändra deras läge. Rälsen sätts fast i fästena med gummiband eller metalltråd. Vi erbjuder även en mer estetisk rälstandställning som har tandfärgade fästen.  

Nya generationer av osynliga tandställningar

Idag finns en helt ny generation moderna helt osynliga tandställningar som Incognito samt systemen Invisalign, Inman Aligner, Clear Aligner och Six Month Smile.  De är särskilt populära bland äldre patienter. Många av dem tas av på natten.  

Inman Aligner – den snabba smidiga lösningen

tandregering
Inman Aligner  är en smart estetisk lösning som är relativt billig och som i princip sköter sig själv. Den verkar snabbare än äldre modeller. Lämplig för lätt eller måttligt trångställda eller utåttippade framtänder Inman Aligner rätar oftast de fyra övre framtänderna som är tänderna som syns tydligast på en människa.

Clearaligner

tandregleringIbland används Clearaligner efter en behandling med Inman Aligner.  Clearaligner är ett utmärkt verktyg för slutlig korrigering efter ortodontisk behandling eller efter Inman Aligner.

Incognito – tandställningen som sitter på insidan

incognitoDen kanske mest osynliga av den nya generations tandställningar.  Incognito fästs på tändernas insida. Individuellt utformade fästen i tunt guld med en tunn komfortabel känsla. Den korrigerar de flesta bettfel och kan aldrig orsaka synliga skador på utsidan av tänderna. 

Invisalign

tandreglering Invisalign skapar tandskenor av avgjutning av patientens tänder. I  dator skapas en form såsom dina tänder borde se ut. Invisalign uppskattas av de som använt dem främst för utséendet och komforten. Över två miljoner patienter använder eller har använt Invisalign.

Six Month Smiles

Sensationell och ganska ny behandling från USA.  Patenterad särskilt utvecklad teknik medger  tandregleringen på så kort tid som sex månader istället för på två – tre år. Six Month Smiles primära fokus är att flytta tänderna som visad när du ler. Därför är detta de leende människornas lösning.

Patient Mimmi

Mimmi behövde få sina tänder reglerade, men kunde inte komma ifrån på veckodagarna. Behandlingen med Inman Aligner gick mycket snabbare än vad Mimmi hade väntat sig. Det mesta gjordes under en sommar. Läs mer om Mimmi och hennes behandling.

Fråga vad du vill om tandställning

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Besvara anti-spamfrågan!