Ett leende i rättan tid tjänar mer pengar

SONY DSC
leendeNi visste kanske att leenden gör oss lyckligare.  Enligt en känd företagare och affärsman kan ett leende då och då dessutom göra oss rikare.  

 

När man gör affärer, kan ett leende ofta desarmera en svår situation. Om du förhandlar med en tuff investerare eller diskuterar ett problem med en kund, kommer ett leende visa att du är villig att lyssna och är ivrig att hjälpa. Leenden är smittsama, så ditt leende kanske lyser upp dagen för många andra människor också. Vissa företagsledare tar sitt arbete på största allvar; de tror att de måste vara stränga för att få saker gjorda. Detta kan skapa en kultur av kontroll och rädsla som sipprar hela vägen ned genom företaget. Om chefen är skrämmande, kommer ledande befattningshavare vara skrämmande, och så vidare. I denna strama miljö, blir människor rädda för att misslyckas. Istället för att försöka göra nya saker, kommer de spela säkra kort. Om du ler, kommer du uppmuntra dina anställda att bli mer öppna, kommunikativa och innovativa.

Det är inte jag som säger detta, även om jag håller med om vartenda ord. Nej, orden kommer från engelske entreprenören och företagsledaren Richard Branson.  Och det är ju ganska övertygande ord från en mångmiljonär som tycks starta nya djärva företag varje vecka.

Leenden gör oss lyckliga

Som tandläkare som tar fram leenden hos patienter  börjar man tänka en aning. Det finns massor av mäktiga gubbar och män som aldrig avbildats med leende. I vissa fall vet man att de hade dåliga tänder, som exempelvis vår egen Gustav Vasa. Tänk om man blir sur, barsk och allvarlig – inte för att man tycker leendet är ett svaghetstecken – utan för att man inte vill visa sina fula tänder? Jag har sett många gånger hur patienter som låtit laga sina tänder, fått ett nytt självförtroende. Från att ha skämts för sitt utseende och inte velat le,  blir de med ens glada, självsäkra och lite lyckligare. Leendena göra oss glada.

Leendets sällsamma kraft

Leendets kraft att göra oss glada är såpass stark, att man faktiskt skrattar och blir gladare bara genom att låta framtänderna bita tag i en blyertspenna på tvären. Då pressas nämligen mungiporna upp i ett leende. Så gladare blir man av att le. Tydligen blir man även – om får tro Richard Branson – rikare av att le.

Många vägar till leende

Så kom till oss på en konsultation. Det finns så många olika slags kosmetiska tandvårdslösningar idag. Compositer skulpterar och förlänger tänder. Implantat kan ersätta en eller fler tappade tänder. Skalfasader gör underverk på slita och missfärgade tandytor. Hos tandläkaren får du de bästa tandblekningarna du kan få på marknaden.  Tandreglering  är en effektiv form av estetisk tandvård som verkar medan du gör annat. Det finns många fabrikat, såsom exempelvis Invisalign. Metoder saknas inte. Så om du sköter dina affärer och lägger ut strategierna, vårdar vi ditt leende och skapar harmoni i bett och funktion.

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Har du frågor? Fyll i kontaktformuläret, så besvarar jag så snart jag hinner. Kanske kan vi träffas och prata estetisk tandvård. D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar