Fem faktorer för förbättring av ett naturligt leende

naturligt leende

leendeAtt ha ett  naturligt, vackert leende är verkligen en förmån. Många tror att förskönande tandvård skapar munnar och leenden med konstlat utseende. Inget kan vara mer fel. Det naturliga leenden är alltid det vi strävar efter.

 

Det blir allt vanligare med små korrigeringar av ett leende, istället för den stora “totalrenoveringen” i munnen. Ditt naturliga leende kan behöva förbättras en aning. Få en liten “knuff” i rätt riktning. Här är fem faktorer som kan påverkas i rätt riktning för att göra ett naturligt leende vackrare.

FÄRG

Problem: Tändernas färg ändras. De flesta av oss erfar gulfärgning med tiden.

Lösning: Blekning fungerar för de flesta patienter. Bästa resultatet får du hos en tandläkare.  Om det är en markant missfärgning, kan man använda skalfasader som har förmågan att maskera missfärgning och skapa precis den nyans du som patient önskar.

FORM

Problem: Slitage kan göra att tänderna verkar kortare, plattare eller grövre längs kanterna. Generellt har tänder lätt runda kanter när man är yngre.

Lösning: Skalfasader på slitna tänder ger ett naturligt, ungdomligt utseende.

STORLEK

Problem: Många människor föds med små tänder. Hos så gott som alla blir tänderna kortare när de slits ned med tiden.

Lösning: Skalfasader kan användas för att göra tänderna verkar större. Men om tandstruktur har förlorats på grund av flisa eller spricka kan vi använda en porslinskrona som täcker hela tanden, minska risken för framtida problem.

PLACERING & TANDMELLANRUM

Problem: Tandluckor, feljusterade och sneda tänder är vanliga problem. Kosmetiskt inriktade tandläkare arbetar regelbundet med detta.

Lösning: Mycket kan korrigeras med tandreglering. Skalfasader kan åtgärda mindre justeringar  och ojämna avstånd. Ofta används båda behandlingarna för att uppnå de mest slående resultaten.

Du är alltid välkommen in på en konsultation. Jag kan tyvärr inte ge kostnadsförslag baserat på fotografier eller hörsägen. Jag behöver undersöka dig. 

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Denna bloggtext inspirerades av en text från den amerikanska kosmetiska tandläkarorganisationen AACD. Läs den gärna! AACD Experts Embrace Natural Looking Teeth Trend D.S.

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar