Frågor om estetisk tandvård

Frågor om estetisk tandvård
leende Det är naturligt att vi människor vill ställa frågor om ingrepp som görs på eller i vår kropp.  För en tid sedan skrev jag lite frågor och svar om tandreglering. Och det var uppskattat. När nu många av oss tar semester, får man vi tid att tänka på saker man kanske vill göra med sin hälsa. Så här är lite fler vanliga frågor om estetiskt tandvård. Håll till godo! 

Vanliga frågor om estetisk tandvård:

Jag gillar inte mina tänder eller mitt leende. Vad kan jag göra?”

Det finns en mängd olika alternativ för att förbättra tändernas funktioner och ditt leende. Börja med att kolla runt lite här på webbsidan. Här finns de flesta behandlingar som jag utför beskrivna. Du kan också läsa sidan Allt om Dina Tänder för att se hur andra patienter med liknande problem som du fick hjälp.

Vad kostar det att få ett vackert leende?

Som de med de flesta kvalificerade tjänster varierar kostnaden beroende på tid, rutiner och material. Att förbättra ett leende kräver i allmänhet en kombination av behandlingsalternativ såsom blekning, tandreglering eller att applicera komposit på en eller flera tänder. Ett bra sätt att börja är att samråda med mig för att avgöra hur du kan nå dina mål. Att förbättra ditt leende är en investering i dig själv.

Ingår estetisk och kosmetisk tandvård i tandvårdsstödet?

Nej, rent estetiska och kosmetiska behandlingar ingår normalt inte i tandvårdsstödet. Men det varierar. I vissa fall kan man få bidrag för att utföra ingrepp som är ortodontiska men som även har en klar estetisk effekt.

Vilka är fördelarna med kosmetisk tandvård?

Att kunna dela med sig av sitt leende förbättrar ditt självförtroende, vilket förmodligen har en positiv inverkan på de sociala och professionella aspekterna av ditt liv. Kosmetisk tandvård handlar inte bara om att ta fram vackra leenden. Nya tekniker och material finns tillgängliga för de bakre tänderna såväl som de som syns när du ler. Vi brukar säga att all tandvård är estetisk tandvård. Nu kan munnen se bra och frisk ut och fungera bättre, allt på samma gång.

Varför skall jag gå till en SACD-ansluten tandläkare?

SACD-tandläkare har ofta ett särskilt intresse för ny teknik och nya metoder, för att hjälpa patienten till bättre resultat. SACD erbjuder ett brett utbud av utbildningar och kunskapsutbyte för att hjälpa medlemstandläkare att uppnå bästa möjliga kliniska färdigheter för att främja utmärkt vård för sina patienter. När man är med i SACD, krävs det aktivt deltagande i kurser.

Hur många besök krävs för att laga mina tänder och förbättra mitt leende?

Detta varierar för varje individ, beroende på behovet. Idag finns exempelvis den fantastiska möjligheten att få temporära tänder om du utför omfattande arbeten som drar ut på tiden. Ibland kan din munhälsa och ditt utseende förändras dramatiskt på bara ett par besök. Som tandläkare arbetar jag för att din behandling blir så bekväm som möjligt. Kanske fungerar det bättre med ett något längre besök i stället för täta resor till mottagningen. Vi formulerar mål tillsammans så att den bästa planen kan utvecklas för din individuella situation. Om du börjar idag, kan ett nytt leende bli ditt tidigare än du anar.

Hur kommer mitt nya leende att se ut?

Vi tandläkare inom SACD, låter alltid patienten få se prov på det kommande resultatet i förväg.  Ibland tar vi fram bilder, ibland 3D-modeller i provmaterial som placeras direkt på tänderna och hjälper dig att visualisera ändringen.

Är mitt nya leende permanent?

Med god egenvård av tänderna och regelbundna besök hos tandläkaren, varar moderna material i många år, ofta i årtionden. Liksom med de flesta saker, krävs ett underhåll för att förlänga livslängden på dina kosmetiska tandvårdrestaureringar.

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Du har väl inte missat vårt erbjudande om polering och tandstensbehandling. Du blir av med tandstenen och får lite finare tänder. Du finner det på vår Facebook-sida D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar