Gula blommor och vita tänder

vita tänder
leendeGula påskliljor över allt! På borden står sprakande påskris med gula påskfjädrar. På mitt bord:gula tulpaner från en tacksam patient. På vägen till jobbet: maskrosor och tussilago. På gräsmattorna står en och annan gul krokus kvar. Våren hälsar oss med en serenad i gult!

Jag har sagt det förr: Färgerna är naturens leende. Människans leende är vitt. Gult vill vi ha i naturen, men inte på tänderna. Redan de gamla romarna blekte sina tänder. I djupaste arabien bleker de tänder genom att gnida tänderna med särskilt utvalda växter. Att kunna le och ge sitt bästa leende är frihet.

Le tillbaka till våren med vita tänder

Så le tillbaka till våren och naturen med ett nytt fräscht vitt leende. Ett leende gör alla glada. Både oss själva och omgivningen.  Ge ditt leende lite turbo och satsa på en tandblekning! Även om du borstar tänderna flitigt, blir alla tänder missfärgade med åren. Mineraler lagras sakta men säkert in i tänderna.

Blek tänderna på rätt sätt

Vissa tandkrämer utlovar att bleka eller vita tänderna. Men då avlägsnas endast lätt missfärgning från tändernas yta. Blekningslampor av olika slag är heller inte att rekommendera. Att ”sola” tänderna som på solarium, torkar ut tänderna temporärt. Då framträder en svagt ljusare ton. I många fall är effekten borta efter några dagar.

 Tandläkare bleker bäst

Inga tillåtna preparat på marknaden mäter sig med de preparat vi tandläkare använder när vi bleker tänder. De starkaste och mest varaktiga blekningsmedlen har en hög peroxidhalt. Därför finns de bara hos tandläkare. Team Wedenmark använder Opalescence produkter. De bleker tänder på ett säkert och effektivt sätt, samtidigt som de förebygger karies och förbättrar tandemaljen.

Nyfiken? Kontakta oss, så berättar vi mer!

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må gott

Martha

P.S. Att kunna le är frihet. Den formuleringen fick jag från en av mina patienter. Hon skrev till mig i ett mail: “Himla kul, idag är det andra personen som säger att jag är en helt annan människa!! Igår sa en klass kompis att hon märkt att jag skrattar och ler hela tiden och utan att hålla för munnen. Alltså, det är frihet på hög nivå”. D.S.