leende

Vita fläckar på tänder hamnade tidigare lite mellan stolarna. De försvann inte genom tandblekning. Och det fanns ingen bra behandling som riktade in sig på enbart fläckarna.

Vi kunde ta bort de vita fläckarna med kostsamma och omfattande behandlingar. Men det var ungefär som att få byta hela väggen eller alla tapeter för en liten kaffefläck på väggen. Idag finns det en ny teknik som liknar fläckborttagningsmedel, om vi skall jämföra med hushållsprodukter.

Fläckborttagning helt utan borrning.

Preparatet Icon tar bort fläckar helt utan borrning. Det appliceras bara på själva fläcken. Icon använder sig av ett gel som öppnar upp porerna i tändernas emalj. När porerna är öppna, läggs ytterligare ett preparat på. Det tränger in i tanden och tar bort fläckarna. Behandlingen tar max två timmar och innehåller som sagt ingen borrning.

LÄS ÄVEN: Om vita fläckar på tänder

Lämpligt även för yngre

Vi avråder ibland  från kosmetiska tandbehandlingar på yngre patienter. En av orsakerna är att tänderna inte utvecklats färdigt. Dessutom kräver många av behandlingarna en viss mental mognad av patienten. Just denna behandling går utmärkt att genomföra även på yngre.

Läs mer om Icon här

Beställ en tid för en Icon-behandling hos Tandläkare Wedenmark

martha-portrait-2

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare