Illegal tandblekning kan stoppas!

leendeOseriösa aktörer som säljer illegal tandblekning flockas på nätet och de blir allt fler. Företaget Brilliant Smile ringde Läkemedelsverket för att se vad de tar för åtgärder, men fick svaret att de inte har haft resurser att stoppa dem ännu. I väntan på statliga insatser får vi sitta och titta på medan okunniga konsumenter blir lurade och får frätskador på tänderna.

Billiga och olagliga tandblekningsprodukter

“Internet kryllar av oseriösa aktörer som erbjuder billiga och olagliga tandblekningsprodukter till slutkonsument, olika fabrikat av whitening strips är särskilt populärt. Vissa av dessa produkter saknar effekt och lurar därmed kunderna, andra kan vara direkt skadliga att använda. Enligt EU:s lagstiftning får tandblekning med väteperoxid (>0,1%) endast säljas av utbildad personal, med andra ord inte i butik eller över nätet. Oseriösa aktörer kommer runt ”problemet” genom att sälja dessa produkter via bolag lokaliserade i utlandet.”

Detta och mer kan du läsa i en pressrelease från Brilliant Smile. Hos tandläkare Wedenemark kan du bleka dina tänder med säkra produkter. Vi vårdar ditt leende och skapar harmoni i bett och funktion. Hos Tandläkare Wedenmark är du garanterad vitare tänder utan skador.

Tandblekning hos tandläkaren – Det är det som är vitt sen

Behåll ditt sommarleende – gör tandblekning hemma men anlita ett proffs!

Mer om tandblekning

Kontakta tandläkare Martha Wedenmark

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar