Invisalign – det har aldrig varit bättre läge!

invisalign
leende

De flesta vill ha ett naturligt och vackert leende, och det är ingen hemlighet att ortodontisk tandreglering – tandställning – kan bidra till det. Men det finns fler fördelar med  tandställning förutom att leendet blir vackrare. En av de bästa alternativen på marknaden är Invisalign. 

När sneda eller trångställda tänder överlappar varandra skapar detta trånga utrymmen där det borde vara mellanrum. Det gör det svårare att borsta tänderna och dra tandtråden effektivt, vilket gör att bakterier frodas och plack byggs upp.  Det utvecklas så småningom till tandröta och om man har otur till sjukdomar i tandköttet. Med tandreglering, blir dina tänder korrekt inställda och får rätt avstånd, vilket möjliggör effektivare borstning. Snedställda tänder kan slutligen ligga bakom talfel och i värsta fall leda till benerosion i käken.

Om att använda Invisalign

Att dra på sig tandställning löser många andra problem. Ändå är det många som drar sig för behandlingen. Och det är till dem jag vill prata om Invisalign.

En tandställning som sitter skönt

Invisalign använder en serie av osynliga, avtagbara och bekväma tandskenor som ingen kan se att du bär.  Invisalign skapas med 3-D datordteknik och har gjort vackra tänder på 1000-tals användare världen över. Du kan äta och dricka vad du vill under behandlingen. Tandborstning och tandtråd är inga problem. Det finns ingen metall i dem,  så du kan inte få skrubbsår under behandlingen.

Invisalign flyttar tänderna bit för bit

Du bär varje uppsättning i ca 2 veckor. Du tar av dem när du äter, dricker och borstar tänderna.  Varje uppsättning är justerad för att flytta tänderna en liten bit tills de har rätats till slutpositionen

Fler fördelar med Invisalign

Invisalign är inte dyrare än vanlig tandställning. Och du kan använda Invisalign för samma slags tandproblem som för vanliga tandställning. Behandlingstiden är varken längre eller kortare än för vanlig tandställning – den är individuell. Räkna med 12- 24 månader.

Och slutligen: Invisalign är en tandställning för alla åldrar. Den har visserligen ett rykte om sig att vara en tandställning för ungdomar. Men komforten och flexibiliteten i Invisalign är lika tilltalande för alla åldrar, och för män som kvinnor.

Så vad väntar du på?  Välkommen in på en konsultation!

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Lär mer om tandställning och tandreglering här på vår hemsida. Du kan också kontakta oss om du vill veta mer. D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar