Julefrid, nyårslöften och Wedenmarks Challenge 2019

wedenmarks challenge

Kvinna med Invisalign

 

leende Skriver några rader så här i mellandagarna. Jag vet inte hur ni har det, men för mig är det först nu den verkliga julefriden infinner sig…

Julen är bra på många sätt. En bra sak är att man får tid för eftertanke. Julen är ju trots allt helig. En slags period då det är fullständigt legitimt att slappna av. Jag brukar dra upp stora fina planer och projekt under sommaren. Sedan tar jag tar i tu med projekten under september, oktober och november. Vissa projekt slutförs, andra inte. När julen kommer är det dags att ge upp. Man vill bara in i värmen, slappna av och slicka sina sår.

Nya planer inför våren

Men efter några dagar hemma börjar nya idéer komma upp. Nya planer smids igen. Vad skall jag göra hela vintern och våren innan jag tar sommarledigt? Det hela brukar mynna ut i något nyårslöfte. Så hur är det med era långsiktiga planer? Vad vi ni uppnå fram till midsommar eller till nästa jul? Själv har jag planerat att satsa på Invisalign.

Invisalign hos Tandläkare Wedenmark

Tandregleraren Invisalign är en tandställning som inte syns och som gör jobbet medan du gör annat. Den är också mer precis än en vanlig tandställning, eftersom Invisalign kan ställa in olika tryck på olika tänder. Den äldre generationen tandställningar lägger samma tryck på alla tänder. Det finns fler fördelar: munhygienen är bättre hos Invisalign. Det är lättare att få ned tänderna i behållarna, eftersom krafterna följer en terapiplan som beräknats av en dator.  Planen är individuell för varje patient. Därför gör det heller inte särskilt ont att använda Invisalign. Det kan det göra ibland med de äldre tandställningarna, som tandläkare ställer in manuellt.

Rakare, finare, sundare tänder

Efter en tandreglering med Invisalign ser tänderna rakare och vackrare ut. Bettet passar ihop bättre och käkleden arbetar mer optimalt.  Därför är tänderna i bättre skick att tugga, eftersom tänderna inte längre biter snett eller gnager mot varandra. Vill du veta mer om detta, får du hålla utkik här på sidan eller på Facebook och Instagram. Vi kommer att ha ett Invisalign-event. Med modern datateknik visar vi hur ditt nya leende blir. Det blir ett kul event med roliga priser. För dig som patient gäller samma perspektiv. Behandlingen är lång. Så om du vill ha finare och rakare tänder till midsommar eller till nästa jul, är det hög tid kontakta en tandläkare.

Ta en Challenge

Nyårslöften i alla ära. Idag är det tydligen modernt att ta en ”challenge”. Nej, jag talar inte om den hemska flugan att hälla en spann isvatten över huvudet på sig själv. Man tar 30-dagars challenge. Det kan exempelvis vara att gå till jobbet istället för att åka bil. Eller att enbart äta veganmat under en månad. En av cheferna på Google gjorde tydligen detta. Ingen av dessa challenge är aktuella för mig, får jag kanske tillägga. Jag bor för långt bort och jag gillar inte veganmat.

Antar du Tandläkare Wedenmarks 30-dagars challenge?

Här är den:

  1. Dra mellanrumsborstar mellan tänderna varje dag. 20 tag per tandyta!
  2. Borsta tänderna med fluortandkräm morgon och kväll enligt 2-2-2-metoden.
  3. Boka tid hos en tandhygienist för en rutinkoll eller en extrakoll.

Om inte det är utmaning nog hoppa över läsk, godis, bakverk, rödvin, kaffe och te. Skippa även alla vita kolhydrater: bröd, pasta, ris och potatis. Då har du en challenge som heter duga.

Och om du klarar vår challenge…

Belöningen? Dina tänder kommer att kännas på ett nytt sätt. Ungefär som när du badat bastu, tvagat dig och fått på nya rena kläder. Och om du dessutom antar kostutmaningen kommer din kropp må märkbart bättre. Kanske säger du adjö till några kilo på köpet.

martha-portrait-2

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare