Vita tänder.

Tom Cruise – en kille med jämna vita tänder. Men det var inte alltid så…

Foto:Georges Biard via Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0

leendeVad har Mike Tyson, Ben Affleck, Catherine Zeta Jones, Demi Moore, George Clooney, Hilary Duff, Kate Beckinsale, Keith Richards, Iggy Pop, Miley Cyrus, Nicholas Cage, Oprah Winfrey, Sharon Stone, Timothy Olyphant, Tom Cruise, Victoria Beckham och Zac Efron gemensamt? 

SVAR: Bortsett ifrån att de är kändisar, så har de alla utfört kosmetisk tandvård. Detta står att läsa i bloggar som mest handlar om kändisar.  Listan över kändisar som fått jämna vita tänder med blekning, skalfasader, tandreglering eller tandimplantat kan säkert göras ännu längre.

Vita tänder värdig en blivande drottning

En av de mest jagade kändisarna är Englands blivande drottning Kate Middleton. En fransk specialist har skapat hennes “naturligt perfekta” leende. Det innebär troligen att man varit noggrann med att inte göra hennes vita tänder alltför perfekta. Hennes tandläkare har försökt att undvika det symetriskt likformigt utseendet genom att avpassa de enskilda tändernas vinklar, färger längd och placering.

Kunglig tandvård här i Göteborg

Detta är kosmetisk tandvård i den högre skolan. Leendet som vi skapar blir ditt naturliga leende. Men du behöver inte vara kunglig för att få samma service. Vi här på min mottagning i Göteborg erbjuder samma slags tjänster. Själv är jag utbildad på The Dawson Academy där jag lärt mig hur käke och tänder samverkar för att få till ett leende som både är vackert, naturligt och funktionellt.

Mission Impossible

En kändis som alltid tycks finnas med är Tom Cruise. På ett berömt fotografi – förmodligen från hans skoltid – blottar den unge Cruise sina tänder i ett besvärat grin. En av framtänderna tycks ha en flisa eller så växer den så pass innåt att den försvunnit.  I så fall ett typiskt fall för en tandställning. Senare i karriären ser det bättre ut. Det är tydligt att mr Mission Impossible utfört både tandreglering och behandling med skalfasader. Idag har han fina vita tänder.

Före och efter med kända tänder

Det fina med kändisars före och efterbilder är att man kan se och relatera till det välkända ansiktet. När man ser Tom Cruises perfekta tänder idag och jämför med den okände Tom Cruise ser man den fulla effekten av behandlingen. Det kan man inte riktigt göra med en främling. Att vara kändis är att låna ut sitt ansikte till allmänheten, på gott och på ont. Jag vet inte hur jag skulle reagera om jag träffade Tom Cruise. Kanske skulle jag känna att han var nån slags kompis. Det är kanske därför så många av oss är intresserade av kändisarnas utseenden och vad de gjort med dem.

En lista få har sett

En annan lustig sak, förresten! Har ni någonsin sett en lista på kändisars pensionsparande? Nej, det har ingen – den typen av uppgifter är oftast hemlig. Men, skulle någon bli förvånad om det visar sig att Tom Cruise, George Clooney och alla de andra kändisarna klokt och förståndigt avsatt rikligt med pengar till sin pension? Att fixa tänderna är inte mycket annorlunda. Vackra, starka och funktionsdugliga tänder är nämligen en av de viktigaste faktorerna för en vital ålderdom.  Det är när tänderna fallerar som många äldre tappar greppet om tillvaron och ger upp.

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Vi håller som bäst på att tränar oss på BrilliantSmile som vi snart kommer att erbjuda. Det är en metod med blekgel i kombination med belysning av en särskild plasmalampa. Det är en snabb, skonsam och effektiv metod för vita tänder. Ni kanske såg den här metoden hos Malou Efter Tio D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar