På kurs med Invisalign – nya kunskaper, nya möjligheter

Kurs med Invisalign
leende Den estetiska tandvården utvecklas hela tiden. Utrustning, material och behandlingar förfinas och nya tillbehör gör saker och ting enklare för patienten. 

 

Jag har arbetat med Invisalign ett antal år vid det här laget. I går fick jag tillfälle att utveckla mina kunskaper om Invisalign på en kurs med Invisalign. På kursen diskuterade vi bland annat var man skall placera attachments för bästa resultat. Attachments är osynliga plast-kompositformar som är gjorda efter en skena. Det är viktigt hur och var man placerar dem, för att draghjälpen skall bli optimal, så att förflyttningar, rotationer och tippningar av tänder fungerar som de skall. Vi fick även råd om vilka skenor man använder när man avslutar behandlingen.

Kurs med InvisalignAlla slags regleringar med Invisalign

Alla fall är inte lätta. Men, det är en myt att inte alla fall går att behandlas med en ”osynlig” tandställning som Invisalign. Vissa fall görs kanske bäst med fast tandställning. Man måste ha en viss kunskap för att utföra komplicerade fall med Invisalign. Och det var därför vår lilla skara av tandläkare gick på en kurs  med Invisalign – för att lära oss använda Invisalign till fler och svårare typer av fall.

Upptäcker Invisalign på nätet

De Invisalign-patienter som jag haft hittills, har ofta upptäckt Invisalign på nätet och insett fördelarna jämfört med fast tandställning. En fast tandställning vill de inte ha, eftersom den upplevs som ful och svår att hålla ren. Invisalign kan man ju ta av. Under tiden man äter, har man ju inte på någon skena eller tandställning när man använder Invisalign.

Tänderna måste följa mönstret

Patienter som inte använder skenan som man bör – man skall använda den 22 timmar om dygnet – får sämre resultat. Tänderna följer ju inte mönstret. Och då förlänger man behandlingen. Så länge patienterna följer instruktionerna är Invisalign ett utmärkt hjälpmedel till finare tänder och bättre leende.

Intresserad av Invisalign och andra behandlingar? Kontakta mig !

martha-portrait-2

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Lång eller kort, komplicerad eller enkel behandling – det är alltid fast pris när man köper sig en behandling med Invisalign. Ett pris –  en behandling D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar