Varje patient, tand och behandling är unik. Därför är det svårt att ge exakta priser i förväg. Att fråga vad en behandling kostar, är lite som att gå in på NK och fråga: Vad kostar en vara? Tandvård lämpar sig inte för Pricerunner. Tandvård är både en tjänst och ett fysiskt ingrepp.

Flera olika metoder

Det finns exempelvis flera olika blekningsmetoder, flera olika tandreglerare och flera olika slags tandimplantat. Alla har olika profil, olika för- och nackdelar, olika resultat och behandlingstid. De passar mer eller mindre väl på olika slags patienter. I många situationer kan olika alternativ ersätta varandra till. Exempelvis kan man ibland använda antingen skalfasad eller compositfyllning och ibland antingen bro eller implantat. Ofta gör patienten sitt val efter att ha hört alla alternativ. Men för att kunna ge patienten valet, måste vi först göra en undersökning. Det går helt enkelt inte att säga säkert vad en behandling kostar eller vad en behandlingen egentligen skall bestå av, utan att först undersöka patienten.

Kostnadsbeskrivning över telefon är svårt

Många patienter vill beskriva sina behov och skador på telefon: Men det är svårt – om inte omöjligt – att göra ge priser utifrån det. När det gäller våra egna kroppar har vi människor en tendens att beskriva dem väldigt personligt. När någon säger att de ”ser ut som ett troll i mun” eller har “de mest gula tänderna av alla på jobbet”. Det kan betyda precis vad som helst. Kanske är det verkligt, enkla och billiga behandlingar som krävs.

En liten fabrik för tandvård

Att vara modern privat tandläkare medför stora kostnader för utrustning och vidareutbildning i nya tekniker och metoder. En modern tandläkarmottagning är faktisk en liten fabrik. Det medför högre priser för patienten, men också en större trygghet och högre kvalitet. Estetisk tandvård handlar inte bara om priser, tid och kvalitet

Öppen prisbild

Hursomhelst, här på kliniken försöker vi vara så öppna som möjligt med våra priser. Vi vill att att våra kunder vet vad de betalar för. Därför är vi en av få privata och estetiskt inriktade tandläkare som rapporterar kostnader för tandvård  till sjukvårdsupplysningens webbsida www.1177.se/  För att våra patienter skall känna sig trygga med sitt köp, gör vi  egen tandvårdsplan för att analysera varje enskilt fall. Sedan får patienten en kalkyl skriftligt.

 • Riktpriser

  Riktpriserna ger en indikation på vad det kan kosta

  OBSERVERA: Samtliga  priser – förutom estetiska behandlingar – varierar med den nivå av Det statliga tandvårdsstödet som patienten befinner sig på.

  Vanlig undersökning: 900 kr

  Hygienistbehandling: 1000 – 1200 kr

  Enkel fyllning: 1500 kr

  Komplicerad fyllning: 2000 kr

  Undersökning med tandstensborttagning, puts och polering: 1600 kr

  Konsultation inför tandreglering: 700 – 1200 kr

  Bettskena: 4000 – 6000 kr

  Snarkskena: 8000 kr

  Konsultationskostnader och utredning, övriga större behandlingar: 600 – 2500 kr
  Kostnaden beror på vad patienten har för tänder eller bettfel. Vissa typer av behandlingar s.k. käkanomalier går under sjukhusvård.

  En vanlig tandställning med porslinsbrackets: 45 000 – 50 000 kr.

  Invisalign:

  Priset beror på vilket slags bettfel behandlingen avser, samt vilken behandlingstid som krävs.
  Utredningen kostar 5000 – 6500 kr.
  Själva behandlingen kostar: 38 000 – 65 000 kr.
  I vissa fall kan behandlingen påskyndas med en maskin. Alla Invisalign-patienter får en video som visar slutresultatet.

  Invisalign Lite: 30 000 – 35 000 kr
  Invisalign Lite är Invisalign av enklare natur –

  Inman Aligner : 20 000 – 22 000 kr per käke. En modell eller en teckning visar slutresultatet.

  En Incognito tandställning: 100 000 kr
  Priset omfattar både överkäke och underkäke. Incognito appliceras på baksidan av tänderna med individuella brackets med specialavtryck.

  Kombination av vanlig tandställning med porslinsbracket i underkäken och Incognito på baksidan i överkäken: 60 000 – 70 000 kr.

Ersättning från försäkringskassan

I vissa fall med rätt diagnos – felställning – kan försäkringskassan bidra med ca 20 000 kr. Men det vet vi bara när vi sett patienten och kan ställa rätt diagnos genom en noggrann undersökning.

Betalning i förskott

Alla behandlingar kräver en betalning i förskott på 50-70 procent av total beloppet. Resten betalas när behandlingen är avslutad.

Högkostnadsskydd

Nivån på ditt högkostnadsskydd påverkar slutsumman. Behandlingar som klassas som kosmetiska ingår inte i högkostnadsskyddet.

Moms

På kosmetiska behandlingar tillkommer moms på 25 procent.

Delbetalning

Praktikertjänst erbjuder Tandvårdskonto med delbetalning. Du kan även läsa en lathund om kostnader för tandvård från Praktikertjänst som vi laddat upp.