Satsa på ett Brilliant Smile


leendeInternet kryllar av oseriösa aktörer som erbjuder billiga och olagliga tandblekningsprodukter till slutkonsument. Vissa av dessa produkter saknar effekt, andra kan vara direkt skadliga att använda.

I många fall är består “blekningen” av rena synvillor. Det rör sig om en s.k. fotokromatisk reaktion – att tänderna förändrar färg när ljus faller på.  Men tänderna är inte blekta på djupet. Den missfärgade inlagringen finns kvar.

Lagstiftning från EU

Enligt EU:s lagstiftning får kosmetiska tandblekningsprodukter innehållande väteperoxid endast lämnas ut till konsument av en tandläkare. Tandläkaren ska innan ha undersökt patientens tänder för att utesluta karies och andra riskfaktorer innan blekningsbehandling inleds. Det är tandläkarens uppgift att förklara hur behandlingen går till.

Ett svar från Brilliant Smile

Som ett svar på illegal tandblekning av bristande kvalitet som florerar på nätet har Göteborgs-företaget Brilliant Smile tagit fram WHITENINGevo STRIPS.  Detta är en helt ny tandblekningsprodukt med förbehandling, tandläkarundersökning och blekning i samma paket.

Det är effektivt och framförallt helt säkert. Produkten liknar en tunn genomskinlig plastremsa som placeras direkt på tandraden och används i någon  timme varje dag, i 14 dagar eller tills man är nöjd med resultatet. De flesta når önskat resultat redan efter sju  dagars användande. Remsan är nästintill osynlig och kan därför användas on-the-go  till exempel under tiden man gör sig i ordning inför en fest eller på väg till jobbet.

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Har du frågor? Fyll i kontaktformuläret, så besvarar jag så snart jag hinner. Kanske kan vi träffas och prata estetisk tandvård. D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar