Mimmi valde tandreglering över sommaren

PORTRATTBILD-MIMMI

leendeMimmi Montgomery, 25 lever ett intensivt och hektiskt liv med mycket resor. När jag frågade Mimmi vad hon uppskattade mest med sin behandling svarade hon: “Möjligheten att få tandreglering över sommaren”. ” Det är inte alla som vet att det går”, påpekade hon.  

När Mimmi kom till mig hade hon trångställning i underkäkesfronten och en tand i överkäken som hängde ned. Hon behövde tandreglering. Först rätade vi ut tänderna, sedan  ”tryckte vi upp” en tand.  Vi använde två tandställningar: En Inman Aligner för de stora rörelserna i djupled, samt en Clear Aligner för rotering  och finjustering av tänder. När man tandreglerar vill tänderna gärna återta sin ursprungsposition. Därför fäste vi ett litet band från hörntand till hörntand, som fixeras med composite. Mimmi har en genomskinlig skena nattetid som är något hårdare än tandställningarna som reglerade hennes tänder. Den tandställningen använder hon livet ut. Om ett år eller så behöver hon inte ha skenan varje natt. Men varför skall jag berätta allting? Mimmi är faktiskt TV-journalist. Här får hon själv rapportera om sin behandling:

“Tänderna i underkäken var väldigt sneda tidigare. I överkäken stod en av mina framtänder ut lite grand. Det syntes tydligast på bild, särskilt i vissa ljus och vinklar. Idag, efter behandlingen ser det inte alls ut så och jag är riktigt nöjd med mitt leende. Jag fick först en Inman Aligner, sedan bytte vi till Clear Aligner. Att reglera tänder tar tid. Alla vet inte om att det finns en snabbare behandling. När man är 25 år gammal som jag, kanske man inte är så jättepeppad inför att ha tandställning. Den syns väldigt väl, den skall sitta på hela tiden och den kanske måste sitta inne i två år. För mig känns det otroligt att ha fått detta gjort på bara några månader. Juni, juli, augusti, september – klart!”

För att sammanfatta: Mimmi valde Inman Aligner som för en snabbare tandreglering.  Men hon kunde bara komma på behandling under helgerna. Vi har egentligen inte öppet på helger, men vad gör man inte för sina kunder? Läs mer om Mimmi och hennes behandling! 

Om du har frågor kring detta är du välkommen att höra av dig. Kontakta oss!
Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Jag hittade ännu en trevlig kurs att gå på denna helgen också! Akupunktur inom tandvården. Det finns flera användningsområden. Håll utkik efter det här på bloggen eller på   Tandläkare Wedenmarks Facebook-grupp! D.S.