Valborg igen – bryt igenom kylan med ett leende

valborg
leendeDet har var verkligen varit kallt i år. Därför tar vi in lite av värmen från Valborgsbålet in till bloggen. Valborg infaller mitt emellan vårdagjämning och midsommar och markerar  att våren har vunnit har vunnit över vintern. Det kan man inte tro i år, men strunt samma. Desto större orsak att ta fram sitt leende.

Valborg är en leendenas högtid. Över hela Sverige firas traditionella, roliga och trevliga Valborgs-evenemang. Det är eldar, lek och bus. Här i Göteborg vi ut på stan för att se tekniska studenter skoja runt i Cortegen. I Lund hälsar Studentsångarna våren välkommen från Universitetshusets trappa. På många håll tänds det eldar. Valborg är en gammal tradition. Men sedan ännu längre tillbaka – sedan urminnes tider faktiskt – har människan hedrat och firat leendet.

Vintern är slut – nu är det dags att le igen

Med Valborg börjar utomhusaktiviteterna ta fart. Man tar fram cykeln och byter till vårjackan. Om man har trädgård, börjar man arbeta i den och göra den fin. Det börjar bli trevligt att gå på uteservering. Svårt att tro just nu, men snart blir det faktiskt så.  Allting vaknar igen och det blir kul att vara utomhus.  Men, tyvärr är det många som upplever den här tiden som jobbig, eftersom tänderna känns fula, slitna eller ontiga. Man drar sig för att visa sitt leende. Vissa ler med handen för munnen. Och till slut ler man sällan eller inte alls. Jag har sett denna trista process hos flera av mina patienter.

Valborg-tandreglera med Invisalign

Leendet är det jag arbetar för. Ett bra sätt ge sig själv ett bättre leende är genom tandreglering. Det är en effektiv form av estetisk tandvård som verkar medan du gör annat. Om du börjar nu, har du ett helt nytt leende till hösten. En av de bästa nya teknikerna för tandreglering är Invisalign, vars tandskenor flyttar dina tänder med hjälp av en serie nästan osynliga, borttagbara tandskenor. Du byter tandskena varannan vecka. Gradvis flyttas dina tänder tills de når sitt beräknade slutliga läge. En Invisalign-behandling ger  mycket mer i direkt förändring av leendet än till exempel en tandblekning.

Ja, som sagt: Snart blir det varmare. Kontakta mig när helgen är över!

martha-portrait-2

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Vi kör den lilla frågetävlingen en vecka till: Vad har Eva Mendes, Claudia Schiffer, Lea Michele, Ione Skye, Rosanna Arquette, Bridget Bardot, Liv Tyler Rita Hayworth och Miley Cyrus gemensamt? Logga in på Tandläkare Wedenmarks Facebook-grupp! så kommer svaret inom kort! D.S.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar