Valborg
leendeValborgsmässoafton infaller på solens “kvartspunkt” i solhjulet, mitt emellan vårdagjämning och midsommar, skriver Wikipedia. Det är när Valborg infaller som man vet att våren har vunnit. Och när våren kommer, är det verkligen dags att ta fram sitt leende.

Valborg är en leende högtid. Över hela Sverige firar vi traditionella, roliga och trevliga Valborgs-traditioner. Det är eldar, lek och bus. Här i Göteborg går kanske 100 000 människor ut på stan för att se Cortegen. I Lund hälsar Studentsångarna traditionsenligt våren välkommen från Universitetshusets trappa. Som många andra kristna traditioner, byggde Valborg på en gammal hednisk tradition. Men sedan ännu längre tillbaka – sedan urminnes tider faktiskt – har människan hedrat och firat leendet.

Då man viker jackan under armen

Valborg infaller ungefär vid den tiden på åren när vinterjackan börjar bli för varm. När man får bära hem jackan under armen och försiktigt känna vårvärmen. När man plötsligt  minns hur trevligt det är att ta en kopp kaffe på en utomhusservering. Länge har det varit ljust, men inte varmt. Nu kommer värmen och med den en ny härlig känsla i kroppen. Vi har gått och hukat oss för vintern i månader. Nu tar vi tillbaka vår glädje.

Det våras för våra leenden

Ungefär samma sak kan inträffa med våra leenden om vi är rädda för att visa dem. Ja, så är ofta fallet när tänderna upplevs som fula, slitna eller ontiga. Omedvetet drar man sig för att visa sitt leende. Till slut ler man med handen för munnen. Och till slut ler man sällan eller inte alls. Jag har sett denna trista process hos flera av mina patienter.

Tandreglering i det tysta

invisalign

Leendet är det som jag arbetar för.Ett bra sätt ge sig själv ett bättre leende är genom tandreglering. Det är en effektiv form av estetisk tandvård som verkar medan du gör annat. En av de bästa nya teknikerna för tandreglering är Invisalign.

Satsa på Invisalign

Invisaligns tandskenor flyttar dina tänder med hjälp av en serie nästan osynliga, borttagbara tandskenor Efterhand som du byter tandskena varannan vecka kommer dina tänder att, lite i taget, dag för dag, gradvis att flyttas tills de når sitt beräknade slutliga läge. En Invisalign-behandling kommer faktiskt att ge ett mycket mer direkt förändring av leendet än till exempel en tandblekning.

Nu kan vi alla se fram mot en långhelg. Men om du är tänker ta i tu med ditt leende som väntar på att komma fram, kontakta mig när helgen är över!

Tandläkare Martha Wedenmark vid dörren till tandläkarmottagning

Må Gott!

Martha Wedenmark, tandläkare

P.S. Du väl sett våra fina mottagning?  Titta in och få lite information eller fyll i kontaktformuläret, så kan vi träffas och prata estetisk tandvård. D.S.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar