Ortodonti med specialister

ortodonti

Tandläkare Wedenmark samarbetar med specialister inom ortodonti och erbjuder flera kvalificerade tjänster inom ortodonti.

Ortodonti är behandling av s.k. malocklusioner – fel i tandbettet. En vanlig malocklusion är när tändernas ställning är sned. Men tänderna kan stå rakt som på den tecknade bilden. Istället kan felet bestå i relationen mellan tänder och käke.

Om du känner att ditt bett känns snett och avigt, kontakta oss!

Det finns flera olika ortodontiska behandlingmetoder. Vid svåra fall krävs en kirurgisk operation. Tandställning är en vanlig lösning. De flesta känner till den äldre varianten av fasta tandställningar av rostfritt stål. Idag finns ett stort antal urtagbara tandställningar som  varken syns mycket utåt eller känns särskilt mycket för bäraren. Som syns på bilderna kan tandställningar göra stor nytta.


Foto: Jeffrey Dorfman via Wikimedia Commons

Ortodonti på dina villkor

Du kan välja ortodontisk behandling av vilka orsaker  du vill. Kanske vill du främst ha ett bett som är snyggt och prydligt. Ofta känner du som patient att ditt bett – ocklusionen – inte är som det skall. Du har kanske en känsla av att bettet sitter snett eller att tuggandet känns avigt. När tänderna och eller käken sitter snett, kan det innebära att tänder nöter på andra tänder och framkallar skada. Malocklusionen kan vara smärtsam.

Det är framförallt inom s.k. Linguial Ortodonti som vi erbjuder flera avancerade och smidiga lösningar. Vi tar även emot remisser från andra tandläkare inom detta expertområde.
ortodonti

ORTODONTI

  • När vi pratar om ortodonti pratar vi vanligen om reglering av tänder med tandställning
  • Linguial ortodonti är enklare uttryckt en tandställning som inte syns.
  • Det finns flera moderna “osynliga” tandställningar på marknaden idag såsom Invisalign, Inman Aligner och Incognicto.

Skicka mail till oss

3 + 4 = ?